Anorgàsmia femenina - Mensalus Psicolegs Barcelona

Anorgàsmia femenina

Què és?

 sexòlegs-anorgàsmia L’orgasme femení és un procés complex que té components biològics, psicològics i socials. Els estímuls són rebuts com a respostes agradables a través de certs receptors del cos de la dona i interpretats a nivell mental, sent així percebuts com una cosa plaent o alguna cosa desagradable. L’anorgàsmia és l’absència persistent de l’orgasme després d’una fase adequada d’excitació en l’activitat sexual. Actualment l’orgasme sol ser motiu de demanda comuna, conseqüent al permís del dret de la necessitat sexual femenina a la nostra societat actual. En moltes ocasions el desconeixement del cos i de les zones erògenes de la dona, especialment el clítoris i la seva estimulació, i el focus en el coit o la penetració fan de les relacions sexuals una difícil tasca per aconseguir el plaer.

L’excitació sexual està influïda per alguns aspectes físics com el cansament, una possible malaltia; l’estat d’ànim com la fatiga, la distracció, l’enuig o les preocupacions diàries; i altres factors d’indubtable importància com són els nivells hormonals, la presa d’anticonceptius, l’edat, o l’ús de fàrmacs. Un aspecte també influent és el context específic de la relació sexual.

Com ho podem identificar?

Podem considerar els següents aspectes:

  • Absència o manca de coneixement del propi cos i de les zones erògenes
  • Actituds asexuals respecte a qualsevol context de les relacions íntimes
  • Escassa educació sexual per al plaer.
  • desgrat davant determinats estímuls o pràctiques sexuals o a qualsevol aspecte relacionat amb el sexe
  • Certs sentiments sobre relacions passades o actuals, tant a nivell emocional o sexual, tenen certa influència en la vivència orgàsmica

Què pretenem amb el tractament?

Aprendre a tenir orgasmes pot ser un dels objectius principals del tractament, un cop descartada qualsevol causa orgànica. Conèixer el propi cos i les seves reaccions ajuda a tranquil·litzar-se i a oferir seguretat a la dona, tot i que entendre simplement la causa no ajudarà a resoldre-ho, sent necessària la implicació i la responsabilitat de la pròpia sexualitat, sent d’ajuda l’acompanyament de la parella. El tractament de l’orgasme anirà encaminat a intervenir en les causes que mantenen la dificultat orgàsmica.

Com ho fem?

Teràpia psicològica individual

Teràpia de parella

Tractament farmacològic