INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL: Curs vivencial d'entrenament - Mensalus Psicologos Barcelona

↑ Torna a Creixement personal

Inici: Pròximament

 

Portem 19 edicions vivint entrenaments únics que posen sobre la taula multitud de recursos a partir d’experimentar exercicis replets de significat.

Les 12 sessions del curs ofereixen l’oportunitat de posar a prova l’enginy, la capacitat creativa i les estratègies de funcionament més intel·ligents.

Mª TERESA MATA – Psicoterapeuta, coach y fisioterapeuta – Responsable del curso

 

Cadascun de nosaltres observa tot allò que està al seu al voltant a través d’unes ulleres úniques i irrepetibles.

Conèixer, entendre i adaptar aquestes ulleres ens converteix en persones FLEXIBLES capaces de GESTIONAR la càrrega emocional diària i trobar així la màxima FUNCIONALITAT. En definitiva, ens converteix en persones ECOLÒGIQUES I INTEL·LIGENTS EMOCIONALMENT.

Aquest curs té com a objectiu viure la “experiència emocional” d’una manera 100% pràctic i traslladar els recursos adquirits fins al dia a dia dels participants amb la finalitat d’OPTIMITZAR les seves ULLERES i aconseguir que, en el recompte final, GUANYIN.

La veu dels participants del curs

El principal avantatge d’aquest curs és que, a més d’aprendre, experimentes.

Els exercicis ofereixen una gran possibilitat d’entrenament. L’exercici de “Entrevista a un sentiment”, així com “les targetes invertides” o el treball de la veu autocrítica per mitjà de miralls m’han encantat.

L’exercici de “L’espot” va ajudar a adonar-me del diferent que em veig respecte a com em veuen els altres.

El fet que es formi un grup petit facilita el tracte personalitzat i s’adquireix un alt grau de confiança amb els companys en molt poc temps.

Tots els exercicis tenen el seu quin però, imagino que en viure’ls en primera persona adquireixen altres tints. Concretament, l’entrenament per mitjà de role-playing és molt interessant i necessari per assimilar i assentar les bases de l’après.

El curs resulta de gran utilitat, ja que les diferents tècniques i recursos utilitzats en ell poden traslladar-se fàcilment a situacions de la vida quotidiana.

Sempre diuen que és millor viure una experiència per després poder ensenyar-la-hi i/o explicar als altres, i aquest curs és el que fa.

Totes les estratègies realitzades en les sessions m’han resultat atractives i útils. Fomenten la creativitat i el coneixement més enllà del discurs.

Destinataris

inteligencia-emocional-2Totes aquelles persones que desitgin entrenar la seva intel·ligència emocional d’una manera innovadora i vivencial.

 

.

 

Metodologia

Grups reduïts formats per un màxim de 12 persones.

Experimentar → sentir → reflexionar → integrar petits canvis per obtenir una vida més sana i funcional.
El treball realitzat en sessió es complementarà amb una reflexió i un material extra que els participants rebran setmanalment per correu electrònic.

Programa

Primera sessió:

• Exercici: “Les ulleres”: Treball amb les Cartes Associatives..

Segona sessió:

• Exercici: “L’espot”. Autoimatge positiva-realista i autoestima. Quina imatge projecto/què imatge vull projectar?

Tercera sessió:

• Exercici: “Entrevista a un sentiment”. Conversa amb una emoció disfuncional a partir de la seva reificació. Donar forma i color (“plastilina”) a l’emoció.

Quarta sessió:

• Exercici: “Animalia”. Visió d’un problema i cerca de solucions i inicis de canvi amb figures.

Cinquena sessió:

• Exercici: “El director, l’actor i l’espectador”. Visió d’un problema i cerca de solucions i inicis de canvi. Exercici basat en les constel·lacions familiars.

Sisena sessió:

• Exercici: “La roda”. Entrenament de l’assertivitat.

Setena sessió:

• Exercici: “El mirall”. Acceptació de crítiques i assertivitat.

Vuitena sessió:

• Exercici: “El trasplantament de cor”. Entrenament de les habilitats socials.

Novena sessió:

• Exercici: “Les targetes invertides”. Detecció de recursos personals. Construcció d’una “farmaciola”.

Desena sessió:

• Exercici: “Els 4 escenaris”. Entrenament de la autoempatía

Onzena sessió:

• Exercici: “Traça-ho” (Exercici fusionat amb la tècnica de la línia de vida).

Dotzena sessió: 

• Exercici: “Diàleg acompanyat de diferents materials”. Treball d’una emoció bàsica a partir de connectar amb significats nuclears.
• Exercici: “Les ulleres II”. Traca final.

 

Dades Bàsiques

 • 12 sessions de 2 hores de durada cadascuna (periodicitat setmanal)
 • PREU: 375€
 • INICI:
   • Grup Tardes: Dimecres 27 de Febrer 2019
    > Horari: Dimecres de 18:00 a 20:00 hores.

   

  Valoracions de participants d’edicions anteriors

   

  Entre tot el que m’ha aportat, una de les coses que més valoro és el canvi en la perspectiva de visió que tinc de la meva mateixa.

  Un dels exercicis que més em va agradar va ser el de la línia de la vida. Amb ell vaig valorar tot el que he fet en la meva vida, totes les coses que he aconseguit i se m’havien oblidat (o pensava que no eren importants); al final resulta que són els pilars que m’han anat construint.

  Quant al tema professional, el curs m’ha donat l’oportunitat de viure en primera persona algunes tècniques reveladores que poden ser essencials en el meu treball.
  Laura Fuentes

   

 • M’ha ajudat a desdramatizar l’experiència emocional, a viure-la amb més naturalitat i acceptar-la com a part de la meva experiència vital, aportadora d’informació necessària per viure en contacte amb el que sóc i les meves necessitats.

  Valoro especialment l’espai de reflexió personal que ha suposat per a mi, permetent-me ser més conscient dels meus recursos personals, ajudant-me a reconciliar-me amb mi mateixa.

  Trinidad Armenteros

  El curs començava amb una “targeta d’embarqui”, i com en cadascun dels meus viatges, em vaig presentar en el mostrador de facturació amb molta il·lusió. Després de cada escala sortia d’allí amb un nou aprenentatge i amb més ganes de viatjar pel món de la Intel·ligència Emocional.

  A nivell personal m’ha servit per entendre per què i para què actuo, com ho faig en segons quines situacions. M’ha ajudat a actuar de manera més assertiva en situacions que fins ara eren incòmodes (en aquest moment sóc capaç de viure-les des d’una altra perspectiva), així com “recol·locar” (donar espai a les diferents emocions, escoltar-les i fer-los cas).

  Concretament, l’exercici de les cadires va ser molt especial per permetre’m veure moments vitals des d’una altra perspectiva.

  Mar Jiménez

  He après moltíssimes coses amb els exercicis. En ser tan pràctic vius de ple l’experiència. Molt recomanable per conèixer-se millor i canviar la pròpia visió del món.

  Em va encantar l’exercici de l’entrevista a una emoció. Vaig aprendre moltíssim del sentiment, em vaig portar recursos per poder controlar-ho millor.

  Ana Gracia

  El curs m’ha aportat molt més del que m’hagués imaginat. Em considero una privilegiada per haver pogut dedicar aquestes hores a conèixer-me millor i a treballar-me com a persona.

  Em va agradar molt l’exercici “El trasplantament de cor”, ho vaig relacionar amb diferents aspectes de la vida quotidiana; l’exercici de “L’espot” va ajudar a adonar-me del diferent que em veig respecte a com em veuen els altres.

  Olga Torné

  Amb aquest curs he comprès que, al final, tot depèn de mi, del meu estat, actitud i ganes. Poder mantenir un equilibri entre ment i cos és bàsic per a una vida plena.

  Tots els exercicis ofereixen una gran possibilitat d’entrenament. L’exercici de “Entrevista a un sentiment”, així com “les targetes invertides” o el treball de la veu autocrítica per mitjà de miralls m’han encantat.

  Sergi Moulines

  El curs m’ha aportat eines per construir una realitat conscient plena de noves habilitats per a la sana interacció en la societat. És un curs de vida totalment recomanable per créixer de forma integral.

  Rosa Isabel Cetina

  He après a entendre les meves pors i inseguretats i afrontar-los des de l’empatia en lloc de lluitar contra ells. M’he percatat de la importància d’expressar allò que espero dels altres i respectar la seva resposta (no depèn de mi). A més, he augmentat la consciència sobre el “deixar anar” aquells pensaments que em turmenten i acceptar que sempre existiran aspectes que puguin desagradar-me.

  Ariadna Villaplana

  Amb aquestes sessions he millorat l’assertivitat, he après a controlar l’empipament al mateix temps que he millorat la meva capacitat per gaudir del moment present de forma plena. En definitiva, he après més sobre mi i els altres.

  Carme Fajula

  El curs d’Intel·ligència Emocional m’ha proporcionat eines per conèixer-me millor a mi i el meu entorn, poder fer una gestió de les emocions més productiva i, alhora, enriquidora.

  Susana Benedé

  Aquest curs m’ha ensenyat habilitats socials per manejar-me en la vida diària de forma assertiva i sense entrar en conflictes interns i/o externs. M’ha proporcionat recursos nous i m’ha fet conscient que la meva cartera de recursos era bastant més completa del que jo creia.

  Tots els exercicis tenen el seu quin però, imagino que en viure’ls en primera persona adquireixen altres tints. Concretament, l’entrenament per mitjà de role-playing és molt interessant i necessari per assimilar i assentar les bases de l’après.

  Eva Escuredo

  El curs em va servir per tenir una idea mes exacta de com es treballa la intel·ligència emocional i sobretot de com aplicar-ho en àmbits de la meva vida. D’altra banda, en ser la petita del grup, vaig poder aprendre més sobre l’experiència dels meus companys. Resumint va ser una experiència molt grata plena d’aprenentatges personals.

  Andrea Roig

  Fins ara, tenia una concepció completament teòrica, i aquest curs ha estat la gran diferència: un aprenentatge més profund, personal i complet.

  Totes les estratègies realitzades en les sessions m’han resultat atractives i útils: fomenten la creativitat i el coneixement més enllà del discurs”.

  He après formes diferents de treballar les emocions que fins ara no havia practicat i algunes m’han estat realment sorprenents.

  Silvia Pérez

  El recomanaria a aquelles persones interessades en la intel·ligència emocional a nivell pràctic no només de coneixement dels demes sinó del coneixement propi.

  És adient per la gent que vulgui conèixer aquesta eina que ens ajuda a moure’ns en societat, la intel·ligència emocional a nivell professional millora el nostre reconeixement de les emocions i l’empatia.

  Álvaro González

  El principal avantatge d’aquest curs és que, a més d’aprendre, experimentes. Això significa que tens l’oportunitat de treballar directament sobre les teves dificultats i, en rebre en primera persona les tècniques apreses, és molt més fàcil retenir-les.
  El fet que es formi un grup petit facilita el tracte personalitzat i s’adquireix un alt grau de confiança amb els companys en molt poc temps.

  Silvia Llop.

  Aquestes sessions em van servir per aprofundir en aspectes de la meva personalitat que habitualment queden tapats o no s’escolten com hauria de ser. Em va fer reflexionar en cada una de les sessions, tan en la sessió com un cop estava fora.

  Alba Sendra.

  El curs d’Intel·ligència Emocional resulta de gran utilitat, ja que les diferents tècniques i recursos utilitzats en ell poden traslladar-se fàcilment a situacions de la vida quotidiana.

  A través del curs es va aconseguint un grau de consciència de com poden gestionar-se, de manera més adequada, situacions de conflicte que podem trobar-nos en l’esdevenir del nostre dia a dia en diferents àmbits com pot ser el laboral, el familiar o el del nostre entorn d’amistats.

  Susana Benedé

  Sempre diuen que és millor viure una experiència per després poder ensenyar-la-hi i/o explicar als altres, i aquest curs és el que fa. Ens fa viure i sentir nostres pròpies emocions, sentiments, pensaments,…

  Anna Méndez.

  Per a mi, el curs ha suposat un descobriment emocional, tant personalment com professionalment. Professionalment m’ha proporcionat moltes eines, algunes ja les he posat en pràctica i unes altres, segur que també en un futur proper.

  Personalment he obtingut un major coneixement sobre mi mateixa i he pogut viure, en primera persona, les diferents activitats proposades. Crec que ha estat una experiència d’allò més enriquidora.

  María Martínez.